Ciasto jest faktycznie przepyszne :)
CZEKOLADOWE CIASTO Z CZERWONEJ FASOLI
Składniki:
1 Puszka odsączonej z zalewy czerwonej fasoli
2 banany
pół tabliczki czekolady gorzkiej roztopionej
łyżeczka cynamonu
ok.3/4 szklanki mielonych migdałów
3 łyżki kakao
3 jajka
płaska łyżeczka sody
1 Puszka odsączonej z zalewy czerwonej fasoli
2 banany
pół tabliczki czekolady gorzkiej roztopionej
łyżeczka cynamonu
ok.3/4 szklanki mielonych migdałów
3 łyżki kakao
3 jajka
płaska łyżeczka sody
Wszystkie produkty wrzucić do miski, ja najpierw zblendowałam a potem zmiksowałam.
Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem, wyłożonej papierem do pieczenia (lub po prostu sylikonowej) zwykłej małej keksówki. Pieczemy w 170-180 stopniach 35-45 min (patyczek po wyjęciu ma być suchy).
Polewa to inspiracja z blogu Agnes
Przepis na polewę czekoladową
1 dojrzałe avocado
łyżka miodu
2 łyżki kakao gorzkiego
Wszystko zblendować.
A.
mmmm :D ale mi zrobiłaś ochotę!! Widzę, że ciasto fasolowe zmodyfikowane z bananami i z roztopioną gorzką czekoladą- bajer!!
OdpowiedzUsuńbanan zamiast cukru, zawiozłam je do mamy i każdy wsmakowiwał się oprócz mojego Z....to nie jego klimaty
UsuńA Tobie jak smakowało? Bo ja uwielbiam to ciasto- jest moim faworytem wśród fit ciast!
UsuńZ bananem rewelka,bałam się,że będę mieć problemy z żołądkiem po fasoli ale nie. Wszytko było ok
UsuńŚlinotok!!!:D
OdpowiedzUsuńChyba się skuszę i zrobię, wygląda pysznie:) czuć fasolę?
OdpowiedzUsuńa czy w ciastach zwykłych czuć mąkę? :-)
UsuńJakby nie zmiksować porządnie fasoli to i grudki pewnie czuć by było
Usuńw ciastach zwykłych czuć rozkosz dla podniebienia i zmysłów :)
Usuńjakoś tego nie czuję- sam cukier i masło- ale dla każdego coś innego...:>
Usuńbez mielonych migdałów może być? może. tak?
Usuńmoże,jasne.
Usuńnie smakowało mi, bardzo gorzkie i czuć fasolę i język mnie piekł. Nie dla mnie, zaniosłam rodzinie jako prezent,ale szału nie było,nawet kot nie chciał spróbować.
Usuńmam nadzieje,że jeszcze zyje :)
a dodałaś jakiś słodzik? miód? ewentualnie cukier? i to dość sporo- bo nie ma w przepisie nic słodkiego- no chyba, że dodajesz banany jak Agnieszka.
UsuńFasola była w wodzie z solą? czy w occie?
Jakbyś spróbowała mojego ciasta fasolowego to byś zrozumiała jego wyjątkowość. Jest lepsze niż zwykłe, ale trzeba go zrobić dobrze.
Ciągle dumam co Brydzia tam spieprzyła:P
Usuńmoje ciasto na świętach zostało pierwsze pochłonięte i nawet tradycyjny sernik obraził się :D
to tak jak u mnie:-) upiekłam nawet drugie dla osób, które pochłaniają słodycze i każdy myślał że to normalne ciasto czekoladowe :P a jak zjedli to informacja o fasoli i braku cukru- każdy szok :D także trzeba być Brydzią aby "zepsuć" tak banalne ciasto :>
UsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńi na prawdę z fasolą może być dobre? też chcę! :D
OdpowiedzUsuńUuuuu! <3 Najpierw przeczytałam "fasolowe" i mówię wtf, ale paskudztwo :-D A potem zobaczyłam zdjęcie i skład polewy do ciasta... Jami :-D Pozdrawiam i samych dobroci w 2014 życzę! :-*
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam ciasta fasolowego! Muszę spróbować :))
OdpowiedzUsuń