Robione na mące żytniej i bez tłuszczu. W połączeniu z sosem bananowym mogłabym ich zjeść spooooro :)
Przepis na 6 sztuk:
- 1/2 szklanki mąki żytniej typ 2000
- 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1.4 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Suche składniki zmieszać ze sobą, mokre ze sobą, wszystko połączyć. Ja miałam jabłka ze słoika Jakiś czas temu robiłam musy jabłkowe. Jeżeli masz świeże jabłuszko to ścier całe na tarce i dodaj do masy.
Rozgrzać patelnie bez tłuszczu bądź lekko wysmaruj pędzelkiem.
Podawać z dowolnymi dodatkami.
Ja jestem łasuchem i zrobiłam sos bananowy do tego.
Pyszne i syte :)
PRZYPOMINAM,ŻE DZIŚ KOŃCZY SIĘ O 21 KONKURS Z EWĄ CHODAKOWSKĄ. JEŻELI CHCESZ PLYTE SKALPEL TO: KLIK
lubię je:)
OdpowiedzUsuńpierwszy raz robiłam. też je polubiłam ;)
Usuńidealne :) zrobię w najbliższym czasie :)
OdpowiedzUsuńale pychota ;d
OdpowiedzUsuń