Produkty:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (szklanka kaszy, dwie szklanki wody)
1 szklanka rodzynek
łyżeczka cynamonu
pół szklanki wiórków kokosowych
+ inne dodatki typu płatki migdałów
Wykonanie:
Ugotuj kaszę jaglaną w ten sam sposób jaki robisz to zawsze.
Ja płucze w cieplej wodzie, potem w zimnej i wrzucam na wrzątek. Gotuje aż do odparowania wody.
Zalej 1,5szklanki rodzynki. Czas moczenia: 5 minut. Po tym czasie zblenduj lub rozdrobnij nożem.
Do ugotowanej kaszy wrzuć rodzynki i cynamon. Wymieszaj.
Odczekaj aż ostygnie. Uformuj kuleczki i obtocz je w kokosie.
Bardzo dobrze smakują dnia następnego.
Ja dodałam resztkę zmielonych migdałów, kolejnym razem dodam kakao i może troszkę miodu...
Są naprawdę pyszne :)
Zrobie!! ale dodam jagody goi bo rodzynek brak:) smakowicie wyglada...
OdpowiedzUsuńooo mniam!
UsuńA są do czegoś podobne w smaku? Czuć w nich kaszę? :D
OdpowiedzUsuńCzuć rodzynki i kokos bardziej. Nie wiem do czego są podobne.
UsuńSpróbuj,zrobienie tego to chwila :)
Zrobię. tylko że nie mam kaszy ani rodzynek, więc raczej już nie dzisiaj :P
UsuńZapisuję przepis i będę próbować. Uwielbiam wszystko co z kokosem i kaszą jaglaną :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie zapisuję przepis :) wyglądają super, aż ślinka mi cieknie :D
OdpowiedzUsuńKupuję kokos i próbuję
OdpowiedzUsuńRobię!!!
OdpowiedzUsuńDobry , praktyczny przepis:-))
Napisałam do Ciebie na maila;-))
OdpowiedzUsuńMuszę sobie napisać kartkę i na lodówce nakleić, żeby pamiętać, jak mnie na słodkie weźmie :D
OdpowiedzUsuńObłędny przepis. Musi być pyszne! Zapisuję do spróbowania! ;))
OdpowiedzUsuńfajny przepis :)
OdpowiedzUsuńsmakowity przepis. trzeba wypróbować;)
OdpowiedzUsuńNominowałam Cię do Versatile Blogger Award, czyli 7 faktów o mnie
jeśli masz ochotę, zapraszam do zabawy. Szczegóły na moim blogu:)